Herefordlar gerçek bir cins olarak tanınan ilk İngiliz sığırlarıydı.
Özellikleri
Modern Hereford koyu kırmızıdan kırmızı-sarıya renkte olup beyaz bir yüzü, göğsü, gerdanı ve göbek altı vardır. Hereford’ların diz ve diz içlerinin altında beyaz kanatların ve beyaz işaretlerin bulunması da yaygındır. Hayvanların çoğu, tipik olarak başın kenarlarında aşağı doğru eğrilen kısa kalın boynuzlara sahiptir, ancak Kuzey Amerika ve Birleşik Krallık'ta (Boynuzsuz Hereford) bir boynuzsuz cinsi vardır.
Olgun erkekleri yaklaşık 800 Kg ağırlığında iken olgun dişileri yaklaşık 550 Kg ağırlığındadır. Kaslı, ortadan uzuna kenarlı, yeteri uzunlukta bacaklı, büyük boyutlu, tüyleri kırpılı ve pürüzsüzdür. Değerli kesi yerleri iyi gelişmiştir - sırt, bel ve but veya çevresi.
Bu sığırlar zindelik ve yiyecek arama yeteneği ve uzun ömürlülüğü ile bilinir, birçok dişisi 15 yaşından sonra yaşamakta ve buzağı vermektedir. Boğalar 12 veya daha büyük yaşlarda damızlık olarak karlı kalma yeteneğine sahiptirler. Birçok yetiştirici, doğal nedenlerden ölene kadar yaşlı sığırlarını korurlar.
Herefordlar Finlandiya'nın Kuzey Kutbu karına dahi direnir, Afrika sıcağına dayanır, Kuzey Uruguay'ın veya Brezilya'nın alt tropikal bölgelerinin çetin iklimine ve sert otlaklarına karşı koyar ve gelişmeye devam eder.
Herefordlar genellikle iyi sığır kalitesine sahip uysal ve hızlı büyüyen sığırlardır.
İstatistikler
Yaşa göre daha fazla ağırlık ve merada ya da ağılda beslemede kazanç oranı
İşlenmiş sığır eti veya kasaplık sığır olarak pazarlarda en iyi fiyatları belirleyebilme
Çiftlik hayvancılığı için daha yüksek bir satış fiyatı
Beslenme kazanımı açısından daha ekonomik
Yüksek buzağı hasılatı yüzdesi
Düşük kışı geçirme masrafları
Uysallık ve idare kolaylığı
Daha düşük işçilik maliyetleri
Erken olgunlaşma ve uzun ömürlü